Biorenare 3 är ett lättanvänt, välfungerande och pålitligt system

Tiina Järvilä är infödd tammerforsare och ville ha en fritidsbostad åt familjen relativt nära hemmet. 

Tiinas släktingar ägde en strandtomt vid en sjö i Längelmäki i Kangasala, med en gammal strandbastu och en liten stuga. Det kändes naturligt att behålla den välbekanta och omtyckta fastigheten i släkten, så när tiden kändes rätt köpte Tiina den till sin familj och byggde en ny större fritidsbostad på den gamla stugans plats. 

Det blev ett fritidshus från Kuusamo Timmerhus, som hela familjen genast blev förtjust i. I det nya huset finns tillräckligt med plats för hela familjen Järvilä med fyra personer och hund.

Den gamla stugan hade inte vattenledning och avloppssystemet fyllde inte dagens krav. I den nya bostaden ville Järviläs ha bekvämligheter och kommunalt vatten, så då måste också avloppsvattensystemet sättas i skick. För avloppsvattnet valde de Vestellis BDT-renare Biorenare 3 och för toalettvattnet en sluten tank på fem kubikmeter.

Först sökte Tiina information om olika avloppsvattensystem på nätet och sedan besökte hon Asta-mässan i Tammerfors. På mässan diskuterade Tiina med Vestellis representant och fick goda råd om avloppsvattensystemet. Där fick hon också en bra och pålitlig bild av Vestelli. Tiina bestämde sig för en lösning med dubbelt avloppssystem där BDT-vattnet går till en Biorenare 3, eftersom den övertygade henne med sin enkelhet och miljövänlighet.

Som pricken över i berömmer Tiina Vestellis kundservice. Hon fick snabbt svar på sina frågor och allt sköttes väl. Tiina säger att Biorenaren installerades snabbt och lätt. De lokala installatörerna hade gjort många installationer för Vestelli, så allt gick galant.

Även om allt gick lätt när det gällde Biorenaren så uppmanar Tiina alla som ska börja bygga hus att reservera extra tid och mycket tålamod för projektet. Byggande tar vanligen mer tid än man trott och det dyker alltid upp något oförutsett.